In cadrul proiectului a fost realizata si aplicatia online Antreprenor 2020 care permite elaborarea de planuri de afaceri in sistem online si totodata testarea deciziilor de business in mediul virtual.

Aplicatia are 2 nivele prestabilite de acces:

  • Nivelul 1 dedicat persoanelor interesate sa eleboreze un plan de afaceri pentru o idee de afaceri.

La acest nivel, aplicatia va permite utilizatorilor sa isi dezvolte ideea de afacere, sa isi elaboreze planul de afaceri cu toate sectiunie sale si sa isi intocmeasca planul financiar estimand veniturile din vanzarea produselor / serviciilor, cifra de afaceri, cheltuielile (cheltuieli fixe si variabile), etc. Pe baza datelor furnizate de catre utilizator, aplicatia va calcula automat rezultatul exercitiului financiar, impozitul si rezultatul net al exercitiului. Mai mult, utilizatorul va putea realiza proiectia fluxurilor nete de lichiditati si va putea calcula pragul de rentabilitate al firmei.

  • Nivelul 2 al aplicatiei este dedicat persoanelor interesate sa isi testeze deciziile manageriale si fucntioneaza ca un simulator de afaceri.

Elementele de mediu extern, cum ar fi concurenta, clientii, piata de desfacere, etc, impreuna cu elementele de mediu intern (fluctuatiile de personal, probleme in procesul de productie, etc) pot fi introduse in aplicatie pentru a crea situatii si scenarii cu care se poate confrunta o firma, iar utilizatorul va lua decizii manageriale pentru solutionarea problemelor create.

Ulterior, aplicatia va genera, pe baza unui algoritm, urmarile decizilor managerile luate de utilizator. Practic, fiecare utilizator trebuie sa ia hotarari strategice, financiare, de management, marketing, agronomice si comerciale, si sa se adapteze la mediul schimbator al economiei de piata. Avantajul simularii consta în faptul, ca spre deosebire de o afacere reala, nu reprezinta niciun pericol financiar, iar utilizatorii pot vedea in timp real care sunt consecintele deciziilor lor de management.